HTML

Kerékpárral csak tíz perc

A kerékpár a városok ideális közlekedési eszköze. 10 perc biciklizéssel 20 négyzetkilométernyi területet nyílik meg előttünk. A blog arra szeretne példákat mutatni, hogy mit intézhetünk el 10 (néha egy kicsit több) perc kerékpározással Budapesten és vidéken.

Számláló számok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

Linkblog

Harminc négyzetméter Európa Petőfi lábánál

2011.03.12. 17:17 tízpercbringa

A 90 milliós lyuk mellett, elkészült a remek Erzsébet híd alatti 210 méter hosszú kerékpárút is. Az Apáczai utca felől jövet kisebb csodát tapasztalhatunk, de néhány mp múlva már ismét a magyar rögvalóságot élvezhetjük a kerékpárunk nyergében ülve.

A kerékpáros felállóhely Petőfi lábánál

Tehát sikeresen felismerték, létezik ilyen forgalomtechnikai eszköz, hogy kerékpáros felállóhely, de nem holmi kerékpársávhoz csatlakozik, ahogy a logika diktálná, hanem egy újabb használhatatlan kerékpárút kezdete ez. A felállóhely kialakítása egyébként jó csak éppen a funkcióját nem tudja betölteni. Hiszen zöld jelzés alatt esélye sincs az egyenesen haladó kerékpárosnak, hogy két sávot keresztezve folytassa útját a kerékpárúton. Ráadásul a kerékpárút bevezető szakaszát is parkolónak nézik.

A kerékpárút burkolata jó és csodák csodájára aszfaltozott. Az egyik kereszteződésben még egy kettős árok húzódik, de ez nyilván nem akadályozza meg a használatot. A térköves járdától szintben is el van különítve, ami azonban nem garantálja a gyalogosmentességet. A kereszteződésekben különös ciklus alapján működő lámpák vannak. A kerékpáros átvezetés zöldje a zebra zöldje után eléggé soká vált.

 

A kerékpárút feltehetőleg még folytatódni fog a nyomuk ugyanis erre utalnak. Most egy 135 fokos jobb, majd egy 90 fokos bal kanyart követően, egy táblázás nélküli, még nem működő lámpás kereszteződésben dobhatjuk bele magunkat újra a forgalomba.

Az északról dél felé tartó bringázás tehát megnehezedett, az úttesten tekerés szabálytalanná vált. Délről északra viszont tekerhetünk 210 métert az egyébként egyirányú rakparti úton. Igaz szabályosan sem megközelíteni sem elhagyni nem tudjuk a kerékpárutat. De ne szomorkodjunk, nem is ez volt a cél. A lényeg, hogy a tervezőnek ne kelljen kötbért fizetni.

A kerékpárútról és környékéről készült többi képet itt lehet megtekinteni.

 

1 komment

Címkék: kerékpárút erzsébet híd március 15. tér kerékpáros felállóhely

A bejegyzés trackback címe:

https://tizpercbringa.blog.hu/api/trackback/id/tr632733764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szegedbicaj 2011.03.13. 19:37:24

Látom, ott is ilyen megveszekedett szarokkal böködik ki a közlekedők szemét. Cukimuki kis bicikliút, kanyar ide, kanyar oda, EU-s lé elfolyt, parkrendezés, mindenki örül, csak épp az eredmény egy rakás gőzölgő lassan szétterülő fos.

A felállóhelyet erre nem lehet alkalmazni. Micsoda idiotizmus ez? A sok összevissza tábla, aki ezekre figyel, az nem közlekedik, hanem akadályversenyen old meg feladatot. Szánalmas.

CSI
süti beállítások módosítása