HTML

Kerékpárral csak tíz perc

A kerékpár a városok ideális közlekedési eszköze. 10 perc biciklizéssel 20 négyzetkilométernyi területet nyílik meg előttünk. A blog arra szeretne példákat mutatni, hogy mit intézhetünk el 10 (néha egy kicsit több) perc kerékpározással Budapesten és vidéken.

Számláló számok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

Linkblog

Egy könnyed gurulás

2010.05.22. 12:00 tízpercbringa

Kezdőpont: Moszkva tér

Végpont: Batthyány tér

Távolság: 1,3 km

Menetidő: 3-5 perc

 

A metrómegállónyi távolságot szinte tekerés nélkül megtehetjük, kevesebb idő alatt, mint amennyit mozgólépcsőzéssel töltenénk. A forgalom viszonylag mérsékelt, viszont sokan parkolnak az út szélén, ezért érdemes legalább egy ajtónyitásnyi távolsággal bentebb húzódni. Erre ösztönöznek egyébként az úthibák is. Kimondottan rossz a minőség, a lámpa után a Mária téren, valamint több hosszanti repedés nehezíti a dolgunkat a Gyorskocsis utca előtt. A keresztező Erőd utcánál néha le kell lassítanunk, mert elsőbbségünk ellenére kihajtanak elénk.

Figyeljünk a gyalogosokra! Két lámpa nélküli zebrát is keresztezünk. Az első meglehetősen megkopott a Hattyú utca-Fiáth János utca sarkán, a második Batthyány utca-Málna utca sarkán lévő zebra előtt, pedig nagy sebességre gyorsulhatunk a lejtés miatt. Mindkét helyen biztosítsuk a gyalogosok zavartalan átkelését.

A Batthyány téren bevásárolhatunk, bekaphatunk néhány falatot, akár Szentendréig HÉVezhetünk, esetleg csak szusszanunk egyet a Duna partján és élvezzük a látványt.

 

A Moszkva térre kis emelkedő árán egyszerűen a Csalogány utcán vagy kerékpárúton a Duna mellett, majd a Kacsa-Varsányi Irén utcákon mehetünk vissza.

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: moszkva tér batthyány tér

A bejegyzés trackback címe:

https://tizpercbringa.blog.hu/api/trackback/id/tr62019338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása