HTML

Kerékpárral csak tíz perc

A kerékpár a városok ideális közlekedési eszköze. 10 perc biciklizéssel 20 négyzetkilométernyi területet nyílik meg előttünk. A blog arra szeretne példákat mutatni, hogy mit intézhetünk el 10 (néha egy kicsit több) perc kerékpározással Budapesten és vidéken.

Számláló számok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

Linkblog

Valami történt a Lövőház utcában

2010.09.10. 23:00 tízpercbringa

Úgy tűnik szép csendben elkészült a Lövőház utca átalakítása. Legalábbis már két hete átadták a köznek. Végigsétálva mégis elsőre a magyar narancs jut eszébe az embernek. Bár láthatólag jó az irány, de sok olyan bosszantó apróságokat látni, ami ürömöt vegyít az örömbe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A legnagyobb probléma, hogy az egész csak egy apró sziget az autóóceánban. Bár a kihalt vulkáni kúpon feltűntek az első pálmafák, a gyalogosoknak a bátor tengerészekhez hasonlóan veszélyes vizeken kell áttörniük míg elérnek az autómentes révbe.

Kerékpáros szempontból üdvözítő, hogy a környéken megjelent néhány kivéve kerékpár tábla, de a lezárt részen nincs gyalog-kerékpáros zóna. Ráadásul a Retek utca - Dékán utca sarkán a lezárás miatt végrehajtott átépítés következtében, kedvezőtlenebb helyzet alakult ki a kerékpározásra egyébként is alkalmatlan, járdából elvett kerékpárúton.

(Bár nem a beruházáshoz kapcsolódik örömteli, hogy a közeli bevásárlóközpont egyik forgalmas bejárata közelében fordított U rendszerű kerékpártárolók kerültek kialakításra.)

A készültség az átadás után sem 100%-os, a díszkő egyes elemei még vagy már megint a beépítésre várnak. Szomorú látvány volt, hogy a gondos tervezés során a padokhoz nem tettek kukákat, hamutartókat, a lusta cigarettázók pedig megindították a csikkáradatukat a burkolat réseibe.

 

De összességében jó volt látni egy borongós nap végén a kibukkanó nap sugaraiban, hogy elkezdődött a nyüzsgés Ami újfent bizonyítja a tételt: ha eltűnnek az autók visszatér az élet. A belvárosban pedig ez kell, még több tér az embereknek.

 

Szólj hozzá!

Címkék: élhető város lövőház utca

A bejegyzés trackback címe:

https://tizpercbringa.blog.hu/api/trackback/id/tr352284702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása