HTML

Kerékpárral csak tíz perc

A kerékpár a városok ideális közlekedési eszköze. 10 perc biciklizéssel 20 négyzetkilométernyi területet nyílik meg előttünk. A blog arra szeretne példákat mutatni, hogy mit intézhetünk el 10 (néha egy kicsit több) perc kerékpározással Budapesten és vidéken.

Számláló számok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

Linkblog

Stefánia vagdalt Budapest módra

2011.02.15. 23:15 tízpercbringa

Avagy, hogyan lehet balesetveszélyes kereszteződést kialakítani egy egyenesen haladó kerékpárosnak

A Városliget nyugalmából az Ajtósi Dürer-Stefánia kereszteződésébe érkezve ismét remek kerékpáros átvezetés dobogtathatja meg a szívünket.

Az egyenes haladás helyett a Stefánia úton előbb a bal majd a jobb oldali járdán folytathatjuk utunkat. Az már csak hab a tortán, pontosabban tojás a töltelékben, hogy a Stefánia úton nincs kerékpárút. 

 

A járda elvben elválasztott kerékpár- és gyalogút. A valóságban azonban nemcsak a festés vált az enyészetté az idők folyamán, hanem táblázás is jócskán hiányos. Az UFO csarnok felé haladva az első szabályosan kihelyezett tábla csak a Népstadion köznél tűnik fel. Helyi jellegzetességnek tűnik, hogy a bringagyalog táblák oszlopainak jelentős része valamilyen szögben, a függőlegestől eltérő irányban szökken a magasba. A másik irányból sajnos végig táblázva van a járda, aminek örömére a fenti kereszteződésben a zöldben kétszer is a hátunk mögül kanyarodhatnak ránk kis ívben jobbra.

További remek megoldások, valamint az igen technikás Népstadion sikán a csatolt mappában láthatóak.

Szólj hozzá!

Címkék: kerékpárút stefánia út

A bejegyzés trackback címe:

https://tizpercbringa.blog.hu/api/trackback/id/tr742661900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása