HTML

Kerékpárral csak tíz perc

A kerékpár a városok ideális közlekedési eszköze. 10 perc biciklizéssel 20 négyzetkilométernyi területet nyílik meg előttünk. A blog arra szeretne példákat mutatni, hogy mit intézhetünk el 10 (néha egy kicsit több) perc kerékpározással Budapesten és vidéken.

Számláló számok

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Friss topikok

Linkblog

Gyorsabb lett a szabályos kerékpározás a városközpontban

2012.10.11. 17:56 tízpercbringa

Négy éve a város szívében, a Deák tér és a Krisztina tér között, a szabályok betartása mellett lehetetlen volt kerékpáron ülve átjutni. A József Attila utcán részben gyalog-kerékpárúton, részben a buszsáv melletti forgalmi sávon kellett közlekedni, míg Lánchíd és az Alagút úttestjén teljesen tiltott volt a kerékpározás. Ezeken a szakaszokon tehát nem lehetett a nyeregben maradni és tekerni. Jobb megoldás hiányában a kerékpáros hosszas gyaloglásra volt kényszerítve és nem tudta kihasználni a kerékpár városi közlekedésben nyújtott előnyeit. Ezt az áldatlan állapotot örökítette meg Pixel videója.


Később némi előrelépésként a Lánchídon időkorlátossá vált a tiltás. A kerékpározási tilalom éppen a gyérebb forgalmú esti, éjszakai órákra maradt meg.

Nemrég a  Mészáros utca-Alagút utca vonalán, majd augusztus óta a József Attila utcában és a Szécsényi téren is megnyíltak a kerékpárosok számára a buszsávok. A kerékpárosbarát útvonalat azonban még ekkor is kettévágta a tiltott szakasz.

A kerékpárral behajtani tilos táblákat 2012. augusztus 25-én szerelték le a BKK munkatársai.

A jelenlegi állapotot Pixel, bár az egyik szívügye a budapesti hidak kerékpározhatóságnak javítása volt, sajnos már nem tudta filmre venni. Az útvonalról készült új videót errorka kamerája rögzítette.

3 komment

Címkék: lánchíd alagút kerékpárosbarát BKK

A bejegyzés trackback címe:

https://tizpercbringa.blog.hu/api/trackback/id/tr254833305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ex-dr. vuk 2012.10.11. 22:01:14

Mar az elejen leakadtam, ott a szeles uttest es egy masfel meteres szaron kell tekerni karok es gyalogosok kozott. Ennek mar orulni kell? :D

tízpercbringa · http://tizpercbringa.blog.hu/ 2012.10.11. 22:21:24

@ex-dr. vuk:
Szerintem egyik videóban sem örvendünk neki,de pillanatnyilag sajnos ott a szabályos.
Szerencsére annyira feltűnő.hogy évekig észre se vettem. :)).
Az úttesten tekerők nem is használják. Hiszen kerékpársáv van a folytatásában. A másik oldalról meg senki nem csinálja meg a 200 méter miatt a két átkelést.
Az új videóban a busz-kerékpársávnak meg a kerékpárral behajtani tilos levételének örülünk,mert ezzel a felére csökkent a menetidő miközben az úttesten tekerhetsz.
süti beállítások módosítása