HTML

Kerékpárral csak tíz perc

A kerékpár a városok ideális közlekedési eszköze. 10 perc biciklizéssel 20 négyzetkilométernyi területet nyílik meg előttünk. A blog arra szeretne példákat mutatni, hogy mit intézhetünk el 10 (néha egy kicsit több) perc kerékpározással Budapesten és vidéken.

Számláló számok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

Linkblog

Életveszélyes politikai kampány a kerékpárutakon és a zebrákon

2010.09.01. 22:26 tízpercbringa

Nem tudom ki a felelős a politikai hirdetések ideiglenes tábláinak kihelyezéséért, de felfoghatatlan, hogyan engedhetők meg ezek a baleset- sőt életveszélyes szituációkat teremtő megoldások.

 

 

A rakparti és a Kacsa utcai kerékpárút elágazásában található tábla  a balesetveszélyt fokozza a kanyarodási lehetőségek csorbításával. A jó úton járunk üzenet meglehetősen disszonánsan hat ebben a környezetben. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bele a közepébe

 

A Déli pályaudvar melletti zebrán viszont már valóban életveszélyes feladat lett az átkelés. A tábla egy alacsonyabb embert szinte teljesen kitakar. De az átkelni szándékozó sem látja megfelelően a gépjárműforgalmat. A gyalogosok zebrán egyébként is sérülő elsőbbsége itt végleg elillant. A képek készítése közben egy jármű sem állt meg,miközben volt olyan járókelő,aki az úttest szélén állva a tíz elhaladását kivárva mert elindulni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ennyi látszik az átkelni szándékozóból

 

Javaslom az elvek továbbvitelét és táblák kihelyezését a forgalmas csomópontok közepére,hisz úgy tűnik a legfontosabb választópolgárok úgy is ott járnak. 

 

5 komment · 1 trackback

Címkék: kerékpárút zebra politikai hirdetés

A bejegyzés trackback címe:

https://tizpercbringa.blog.hu/api/trackback/id/tr382265678

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Politikailag korrekt kerékpározás 2011.01.18. 16:37:05

Mit tegyen az egyszeri kerékpáros annak érdekében, hogy megfeleljen a rendszer által támasztott kívánalmaknak? Értem én ez alatt azt a mondanivalót, amely a békéscsabamegyei (SIC!) és szegedi rendőrség valamint Szalai Annamária nyilatkozataib...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása