HTML

Kerékpárral csak tíz perc

A kerékpár a városok ideális közlekedési eszköze. 10 perc biciklizéssel 20 négyzetkilométernyi területet nyílik meg előttünk. A blog arra szeretne példákat mutatni, hogy mit intézhetünk el 10 (néha egy kicsit több) perc kerékpározással Budapesten és vidéken.

Számláló számok

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Friss topikok

Linkblog

Kerékpáros backdoor

2010.11.29. 17:53 tízpercbringa

Újabban divat lett közlekedési táblának álcázva üzeneteket küldeni a kerékpárral közlekedők részére. A kiváló győri városvezetés a múlt héten avatta fel az új Jedlik hidat. Az úttesten természetesen csak a gépjárművek közlekedhetnek. A kerékpár hiába jármű annak a járdákon festve/térkövezve jutott egy-egy soványka, egyirányú kerékpárút.

A behajtani tilos felöl viszont sikerült megalkotni és táblába önteni a "kerékpáros közlekedés csak tolt kerékpárral" kifejezést. Akár még vicces is lehetne, ha nem gondolnák komolyan. A kerékpárját toló ember neve gyalogos, ahogy a leparkolt autójából kiszálló ember sem autósként folytatja tovább az útját.

 

Fotó Kerékpárosklub

Persze a tábla a szabálytalan kerékpárosok megregulázását célozná, ehhez azonban nem backdoor üzenetekre, hanem megfelelő, a kerékpárosok közlekedését szolgáló, intézkedésekre lenne szükség.

 

 

7 komment

Címkék: győr kerékpárút jedlik híd

A bejegyzés trackback címe:

https://tizpercbringa.blog.hu/api/trackback/id/tr402481698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sirdavegd · http://midnight-rider.blog.hu/ 2010.11.29. 19:04:16

Súlyos!
Sokkal tömörebben:
"Kérem kapcsojja ki" XD

Kétkedő · http://egypar.blog.hu/ 2010.11.29. 21:48:53

Akkor ez egy létező KRESZ tábla?

tízpercbringa · http://tizpercbringa.blog.hu/ 2010.11.29. 22:15:27

@Kétkedő:
Ez a lényeg, ez nem KRESZ tábla. Reklámtábla maximum, de az üzenet is béna.

sirdavegd · http://midnight-rider.blog.hu/ 2010.12.10. 00:54:44

"Hajós közlekedés csak tolt hajóval."
Így lett a vízépítő mérökből magasépítő :D

beked 2011.01.15. 00:27:37

Már kicsit régi bejegyzés, de ez a táblarendszer hol van kirakva pontosan és az úttest melyik oldalán, mert ez így halmozottan szabálytalan táblakialakítás.

A kék alapon a bácsival-kislány tábla gyalogutat jelöl gyalogúton jármű közlekedése tilos, vagyis sem a megtévesztő szöveg, sem a behajtani tilos tábla nem lehetne ott.

Ha az egy út melletti részre vonatkozik, akkor ugye a gyalogút jobb szélén kell lennie (nem tudom hol van) ez esetben viszont az úttesttől tartós fizikai akadály (árok, korlát, kerítés, sövény, stb.) vagy két méternél nagyobb távolságnak kell elválasztania, bár a rendelet szövege alapján:
"Gyalogút: jelzőtáblával gyalogútként megjelölt út, illetőleg olyan út, amely kizárólag a gyalogosok közlekedésére szolgál és az úttesttől tartós fizikai akadály (árok, korlát, kerítés, sövény, stb.) vagy két méternél nagyobb távolság választja el"

nekem inkább az jön le, hogy vagy táblával kell jelölni, vagy ily módon elválasztani, ez esetben minden, az úttesttől korláttal elválasztott járda gyalogút... (de akkor halkan megjegyzem súlyosan sérül főútvonalak melletti korláttal elválasztott út esetén (járda) a kerékpárosok egyenjogúsága, mert ilyen helyen a 12 életévét betöltött személy sehol sem kerékpározhat, olyan esetben, amikor az úttest kerékpározásra alkalmatlan - csak tudnám mit jelent ez - a felnőtt sem kerékpározhat).

tízpercbringa · http://tizpercbringa.blog.hu/ 2011.01.15. 01:50:35

@beked: Győrben volt a Jedlik hídon. A fotó alatti linkre kattintva láthatod a forrásképet. A hídon a járdából irányhelyesen vezetett egyirányú térköves bringarész és aszfaltos gyalogútrész lett mindkét oldalon a végleges formában. Ez a tábla állítólag (ld. kép kommentjei) a helyi Margit híd szindróma miatt került ki,mert a átadás előtt csak ezt az oldalt használhatta az összes gyalogos és kerékpáros. Úgy hallottam,hogy mióta a végleges forgalmi rend van érvényben már nincs kint.

beked 2011.01.15. 10:10:25

@tízpercbringa: Áh nekem nem elsőre, talán szellemkattintás miatt, a második kép jött be és azon nem volt infra. A táblázás így sem korrekt, bármit is akartak. A gyalogút tábla magába foglalja a behajtani tilost, még kerékpárral is... Más kérdés, hogy ezt valószínüleg nem sokan tartanák be, de akkor információs táblát kellett volna kirakni, hogy pl. "a híd megfelelő kialakításáig a biztonságos közlekedés érdekében csak gyalogos forgalom engedélyezett" vagy ilyesmi megtartva a gyalogút táblát. :( a Margit-hídnál is sérelmeztem, hogy bár lenne szabályos lehetőség a kerékpáros forgalom kitiltására, erre mégse voltak képesek. Hogy ez mennyire kedves vagy nem, az teljesen más kérdés, ezzel én nem foglalkoztam anno.
süti beállítások módosítása